Skruefundament

KRINNERs skruefundamenter

KRINNER Skruefundamenter 636x73

Lang holdbarhed og genbrugelig skruefundamenter

KRINNER-skruerne er en helt ny mulighed til fundering, fordi den koniske form med gevind og borspids giver nye muligheder. KRINNER-skruerne komprimerer den eksisterende sammenpressede jord samtidig med, at den driver sig selv ned. KRINNER-skruerne har en meget lang holdbarhed og kan derfor også let skrues op og genplaceres et andet sted. De er derfor mere klimavenlige end beton.

Ekstrem stærkt skruefundament

KRINNERs-skruefundamenter er stærkere end pæleramningsteknikken, fordi gevindet giver det en stor overflade, der tilmed sikrer forbindelsen med den sammenpressede jord omkring skruen. Du kan sammenligne det med at bruge henholdvis søm eller skruer i træ: Skrueteknikken giver mere styrke til konstruktionen på alle måder, og så er den vibrationsfri. Derfor ødelægger slag ikke stabiliteten i materialet omkring skruen (eller langt fra skruen). Skal skruen trækkes ud uden rotation, så må du også trække træmateriale med ud. Dette gør skruer stærkere end søm. Det samme gør sig gældende ved et skruefundament, og derfor er det stærkere end en rammet pæl og meget stærkere end nedsatte og nedstøbte betonklodser. Se KRINNERs erfaringsbaserede internationale fordimensioneringstabel.

Præcis placering og lille risiko for sten med skruefundament

Skruefundamenterne kan placeres mere præcist end fx rammede pæle og stolpesten. Du behøver kun en forholdsvis lille diameter på skruefundamentet for at opnå en tilsvarende styrke. Dette mindsker også risikoen for at ramme en stor sten eller en rod. En lille KRINNER-skrue kræver 10 gange mindre plads end et gravet hul. KRINNERs skruefunderingssystem er baseret på, at du slår eller borer styrehullet for fundamentet på ø35-40mm. Styrehullet bevirker, at skruen holder sporet, hvor du har placeret det. Desuden vil mindre sten skubbes eller knuses, og evt. rødder skubbes af styrehullet.

Hurtigt med skruefundament

Skruefundamenterne har en særlig fordel – det er mange dage hurtigere end betonløsningerne og kan belastes med det samme. Beton skal tørre i tre dage og er derfor udsat for storme og uheld. Skruefundering medfører færre arbejdsprocesser. Du slipper for at grave, ligge på maven, blande beton, midlertidig fiksering af pæle, støbning og lukning af hul med restjord og bortkørsel af jord. Skruefundamenterne installeres til sammenligning på fem minutter og kan belastes med det samme. De få og hurtige processer sparer kørsel for professionelle og ture til trælasten for selvbyggere.

Skruefundament gennem belægning

Med skruefundamenterne skal du ikke fjerne jord. Derfor kan du også fundere korrekt gennem belægninger af fx skærver, fliser, brosten, asfalt og beton, hvis du borer eller skærer et hul og fjerner de øverste lag stabilgrus i hullet.

Let udstyr – gå igennem stuen på strømpefødder med vægten af en betonklods på 800 kg.

Der særlige ved skruefunderingsteknikken er, at skruerne og maskineriet, der skal anvendes, er let. Du kan fx gå igennem stuen med maskineriet, der kan sætte et fundament med en bæreevne på seks ton og et træk på 2,5 ton, (hvilket er en ret stor betonklods på over en m3). Almindelig beton vejer omkring 2.300 – 2.400 kg/m³.

Flyt byggeriet med skruefundamenter

Skruefundamenterne kan genbruges, fordi de er langtidsholdbare og har gevind. Dette betyder, at du kan ændre placeringen af fx læhegnet, terrassen eller carporten. Da udendørs træbyggeri kun yderst sjældent skal holde over 15 år, vil de små KRINNER skruefundamenter til terrasser og carporte oftest holde længere end deres formål. Da kan det også være en fordel let at kunne fjerne dem igen og genbruge materialet.

Vibrationsfri fundering med skruefundamenter

Let og vibrationsfri installering af op til 20 meter lange skruer gør KRINNER-skruerne velegnede til dybe funderinger og efterfundering af eksisterende bygninger. Du kan lettere komme frem med udstyret, og skruefundamenterne kan nemt bygges til en meget stor og lang skrue.

Skruefundamenter kan erstatte det traditionelle stribefundament

Fordi KRINNER-skruerne er så stærke, kan de gøre det, der har været vandret i 100 år, lodret. Med betonfri skruefundamenter bliver det hurtigere, billigere og mere klimavenligt at bruge punktfundamenter frem for betonstribefundamenter. Funderingen er lige så sikker som beton, og KRINNER-skruerne er også forsikringsgodkendte. Med punktfundamenter, der holder huset fri af jorden, undgår du radonstråler og fugtproblemer.

Skruefundamenter kan holde lige så længe som beton

Det siges, at beton holder i 100 år, men det er en sandhed med modifikationer. Beton holder kun meget længe, når det ikke udsættes for vand og fugt. Kun kvalitetsbeton holder så længe i jorden. Selv de store danske broer, der er lavet af det fineste beton, har vist sig at smuldre på meget kort tid. Læs evt. om levetiden for beton. KRINNER-skruerne holder så længe, det ønskes. Da de er CE-mærkede efter DIN EN ISO 9010-2, varmforzinkede efter DIN EN ISO 1461 og fås i forskellige godstykkelser er basis i orden til langtidsholdbart byggeri. Jordbunden og de klimatiske forhold spiller altid ind, og derfor kan der ikke gives generelle garantier for holdbarhed. Vi kan fremstille fundamenter med øget godstykkelse og meget tykkere zink-lag. Yderligere duplex-maling eller coating er også muligt at påføre, ligesom det også er muligt at få fundamenterne katodisk beskyttet. Vi kan med andre ord altid sikre en holdbarhed på mere end 100 år – selv i korrosions-aggressive miljøer og tilmed med mulighed for at demontere byggeriet.

Byg på forurenet jord med skruefundamenter

Fordi skruefundamenterne komprimerer den eksisterende jord, er det også muligt at bygge på forurenet jord uden at skulle rense jorden. Da rigtig meget byjord er olieforurenet, tilbyder skruefundamentet en billig løsning på byggeriet på grund af jordforurenings-problemet.

Kontakt Renewable Foundations

Vi er specialister i fundering med skruefundamenter.

Fordele ved skruefundament

Stærkt som beton
Stærkt som beton
Lang holdbarhed
Lang holdbarhed
Forsikringsgodkendt
Forsikringsgodkendt
Kan genbruges
Kan genbruges
Nem installation
Nem installation
Vejruafhængigt
Vejruafhængigt

Adresse

Renewable Fundations ApS

Risevej 21
9640 Farsø

Kontakt os

Telefon: 61 67 85 26
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook