Punktfundament / Brøndfundament

Punktfundamenter er historisk set altid anvendt som det bærende fundament under et stribefundament i de tilfælde, hvor bærende jordlag er mere end to til tre meter under overfladen.

Punktfundamenter i stål og beton

Punktfundamenter bruges både til dybdefundering og i stedet for stribefundamenter ved lettere byggerier. Lettere byggerier er oftest af træ og kan med fordel holdes helt fri af jorden, som fx træhuse, sommerhuse, kolonihaver, hytter m.m.. Punktfundamenter er desuden også de stolper, vi støber i jorden til fx hegn, carport, terrasse og lysmaster. Punktfundamenter holder byggeriet fri af jorden og overfører bygningens kræfter til det bærende jordlag ligesom stribefundamentetet.

Skruefundamenterne er særligt velegnede til punktfundering, og de kan erstatte stribefundamenter i beton.

Hvad skal punktfundamentet kunne?

Punktfundamentet skal optage en række kræfter fra bygningskonstruktionen til jorden.

Tryk: Fundamentet skal kunne bære konstruktionens vægt inklusiv vægt fra brug (mennesker, møbler m.m.), sne og vindkræfter.

Træk: Fundamentet skal kunne modstå trækkræfter, som vind kan skabe over et tag, når stormen suser henover, eller når et vindstød presses ind under en carport og løfter den op. Dette træk kan være enormt og kræver en god forankring i jorden.

Vandret belastning: Et hegn, skilt eller andre fritstående stolper til fx en carport eller et halvtag skal kunne modstå et vindtryk på siden, der kan komme fra fx biler, lastvogne, et tog eller en storm. Fundamentet må ikke kunne give sig, når man skubber til det.

Renewable Foundations leverer det hurtigste og mest stabile punktfundament. Vi leverer et forsikringsgodkendt punktfundament på kort tid med let udstyr.

Kontakt os for et tilbud

Kontakt Renewable Foundations

Vi er specialister i fundering med skruefundamenter.

Fordele ved skruefundament

Stærkt som beton
Stærkt som beton
Lang holdbarhed
Lang holdbarhed
Forsikringsgodkendt
Forsikringsgodkendt
Kan genbruges
Kan genbruges
Nem installation
Nem installation
Vejruafhængigt
Vejruafhængigt

Adresse

Renewable Fundations ApS

Risevej 21
9640 Farsø

Kontakt os

Telefon: 61 67 85 26
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook